Danline baggrund
Danline · Reklame- og webbureau · Lumbyesvej 29 · 7000 Fredericia · Tlf: +45 7620 6040 · Fax: +45 7620 6041 · mail: mail@danline.dk
Danline kommunikationsmodel AIDA IDAA kommunikation

Kommunikationsmodel

Markedsføring via internettet adskiller sig markant fra traditionel markedsføring. Traditionel markedsføring er oftest baseret på afsenderkommunikation - på nettet handles helt anderledes.

Derfor har Danline udviklet IDAA modellen som tager udgangspunkt elementerne fra AIDA modellen, men kombinerer dem på en måde der er tilpasset hvordan hjernen arbejder når vi søger på nettet.

Hvis AIDA modellen anvendes som kommunikationsmodel, giver det afsender kommunikation - hvilket betyder at modtageren hæver paraderne og er kritisk. Det bliver hermed sværere at påvirke modtageren.

Når vi istedet anvender IDAA modellen udnytter vi at modtageren er i en søgende og problemløsende fase - altså er i en cognitiv tilstand, og her er modtageren langt mere påvirkelig.

IDAA modellen fastholder modtageren i den cognitive tilstand - således modtageren er meget påvirkelig
Den søgende på nettet har "interest", og altså allerede erkendt at have et behov - det er derfor han eller hun søger på nettet. Opgaven på hjemmesiden er derfor at skabe "desire". Det benyttes billederne til.

I modellen til venstre specificeres hvordan kommunikationen opbygges således den interesserede overbeviser sig selv om at "produktet" skal købes.
Alle kender AIDA-modellen
På nettet er kommunikation anderledes
her fungerer IDAA-modellen istedet.